A few words about us

Nekaj besed o nas

Psi so mi ukradli srce že davnega leta 1994. Svoje življenje posvečam pasmi že od leta 2005, ko se je skotilo prvo leglo trinajstih mladičkov pod imenom psarne RonRaj.

Do danes smo na ta svet pozdravili kar nekaj mladičkov, izkusili nekaj težkih sloves, na poti spoznali veliko čudovitih ljudi in to je postala moja smer in moj način življenja. Ne predstavljam si drugačnega.

Ta pot pa ne bi bila mogoča brez ljudi, ki me obkrožajo in podpirajo. Vsem in vsakemu posebej sem iz dna srca hvaležna, da mi pomagajo uresničevati sanje. Zato RonRaj nisem le jaz, ampak smo mi vsi. 

Nekaj izmed mojih kinoloških dosežkov

Our beginnings

Naši začetki

Moja prva psička, zlata prinašalka Raja, se mi je pridružila leta 1994. Globoko je zaznamovala mojo pot. Prva gladkodlaka prinašalka Rona je osvojila moje srce v letu 2001. Od tedaj je “RonRaj” moja pot, moj svet in moja največja strast.

Rona je osvajala srca in nazive. Z njo sem spoznavala svet šolanja, razstav in tekem. Predvsem pa sem spoznala veselo naravo te čudovite pasme, ki me je popolnoma prevzela. In prav njeno je bilo prvo leglo skoteno v začetku leta 2005 pod imenom psarne RonRaj – naši prvi RonRaj-čki.

Kmalu sta veselje in ljubezen do psov in pasme prerasla in leta 2005 se nam je pridružila švedska lepotička po imenu Pia. Pia je postala najpomembnejša psička na RonRaj poti. Vsa moja današnja vzreja, štejemo že 4. generacijo, namreč raste prav na temeljih njenega tako skrbno načrtovanega in težko pričakovanega legla.

Moja velika zahvala pa gre seveda vsem čudovitim ljudem, ki nudijo dom in svoje srce RonRaj psom!

Jasna